Katinka Lancksweerdt

harpiste

Katinka Lancksweerdt (Brugge, 1990) begon op negenjarige leeftijd met notenleerlessen aan de kunstacademie van Geraardsbergen. Een jaar later besloot ze dat ze harp zou leren en kwam zo terecht in de klas van Martine Rouquart.

Gedurende haar muziekschooltijd nam ze regelmatig deel aan muziekkampen (onder meer in het Lemmensinstituut waar ze les kreeg van Lieve Robbrouckx). Ook raakte ze geïnteresseerd in meer theoretische vakken en begon zo met de lessen muziektheorie. Daarnaast heeft ze ook een tijd pianolessen gevolgd bij Priscilla de Smet. Katinka zong ook mee in het jeugdkoor Innamorati di Musica.

Na het afwerken van de muziekschool ging Katinka verder studeren voor harp aan het koninklijk conservatorium van Antwerpen. Daar volgde ze vijf jaar les bij Sophie Hallynck en Eline Groslot. In juni 2013 haalde ze haar masterdiploma voor harp.
Aan het conservatorium raakte Katinka geïnteresseerd in kamermuziek. Zo speelt ze regelmatig mee met harpduo’s, harpkwartetten en recentelijk ook met het harpensemble van het conservatorium.

Het studeren voor haar master-diploma combineerde ze met de lerarenopleiding voor muziek.
Katinka geeft reeds les in de muziekscholen Berchem, Eeklo, Sint-Niklaas en in het muziekatelier ‘Ward de Beer’ in Antwerpen. Daarnaast geeft zij ook privéles.

Ze zorgde al meermaals voor de opluistering van huwelijken, recepties en tentoonstellingen.

Katinka speelde reeds mee met ‘camerata con corde’ en met het jeugd en muziekorkest van Antwerpen.

Katinka nam reeds deel aan verscheidene masterclasses, onder meer bij Leatitia Belmondo, Annie Lavoisier, Dominique Piana en Anneleen Lenaerts. In 2008 werd ze laureate op het harpediem-concours.

IMG_0010.JPG